Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: K-medlemmer støtter partikurs om kampfly

Mange konservative medlemmer støtter partiets beslutning om at forlade forsvarsforliget.

De Konservative har haft et turbulent forår, hvor det lille støtteparti både har væltet en minister og er udtrådt af forsvarsforliget. Her ses partiformand Søren Pape Poulsen. Scanpix/Agata Lenczewska-madsen
De Konservative har haft et turbulent forår, hvor det lille støtteparti både har væltet en minister og er udtrådt af forsvarsforliget. Her ses partiformand Søren Pape Poulsen. Scanpix/Agata Lenczewska-madsen

København. Ritzau har i en rundspørge hørt konservative byråds- og regionrådsformænd samt lokalformænd til partiets udfordringer. 316 er blevet spurgt, og 132 har svaret på rundspørgen.

Her er spørgsmålene og fordelingen af svarene:

* De Konservative ønskede 43 kampfly. Men partiet var klar til at medvirke i forliget om 27 kampfly, hvis regeringen til gengæld ville tilføre forsvaret flere penge. Var det en rigtig beslutning ikke at deltage i forliget?

Ja: 117.

Nej: 12.

Ved ikke: 3.

* Tror du, De Konservative får mere indflydelse på forsvarets vilkår i de kommende år ved at stå uden for forsvarsforliget?

Ja: 62.

Nej: 27.

Ved ikke: 43.

* Nogle iagttagere har påpeget, at De Konservative er ved at blive til et borgerligt protestparti frem for et parti, der går efter indflydelse og regeringsdeltagelse. Er du enig i den vurdering?

Ja: 5.

Nej: 120.

Ved ikke: 7.

* Er du bekymret for, om De Konservative kan komme under spærregrænsen ved næste valg?

Ja: 14.

Nej: 117.

Ved ikke: 1.

* Er du bekymret for, at partier som Nye Borgerlige vil kapre stemmer fra De Konservative, hvis partiet bliver opstillingsberettiget til næste valg:

Ja: 13.

Nej: 109.

Ved ikke: 10.

Kilde: Ritzau rundspørge udsendt til 316 konservative lokal-, byråds- og regionsrådsformænd. 132 - svarende til 42 procent - har svaret. Svarene er gjort op 17. juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.