Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Her har den nye nabo været en rockerborg

Flere steder i landet har kommuner og naboer brokket sig over, at en rockerborg er flyttet ind i boligkvarter.

København. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil komme kommuner, der forsøger at fjerne rockerborge fra boligområder, til undsætning.

Han vil give kommunerne lovhjemmel til at smide rockerne ud af boligkvarterne ved at ændre i planloven.

Her er et overblik over nogle af de kommuner, hvor naboer har klaget over en rockerborg i kvarteret:

* I 2012 fortalte flere naboer til en rockerborg på Amager ifølge DR København, at de frygtede for repressalier og for at blive fanget i krydsild under en rockerkonflikt.

* I 2013 besluttede teknikudvalget i Københavns Kommune at forsøge at fjerne en rockerborg, der ligger i boligkvarteret Tudskærvej i Vanløse. I maj året efter giver kommunen fortabt.

* I 2015 ville Gladsaxe Kommune ekspropriere en ejendom i Bagsværd, hvor rockerklubben Satudarah havde opført en rockerborg. Husets ejer klagede og fik medhold i Retten i Glostrup.

* Også i Esbjerg Kommune har borgmester Johnny Søtrup (V) bedt om hjælp til at komme af med to rockerborge.

* I Odense har beboere og borgmester Anker Boye (S) beklaget sig over, at en rockerborg fra 2013 "befængte" kvarteret nær Billedskærervej.

* I december 2016 blev et klubhus for Black Army i Herning angrebet med en håndgranat.

* Også Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved, har overfor DR Nyheder givet udtryk for, at han håber på ny lovgivning.

* Ifølge DRs dataredaktion ligger 52 % af rockerborge i beboelsesområder.

Kilder: Ritzau, TVSyd, DR København, TV2 Fyn og DR Nyheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.