Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Her er spørgsmålene til Løkke om kvotekonger

Oppositionen har bedt Løkke svare på seks spørgsmål om kvotekonger og gaver. Løkke vil svare på det ene.

Arkivfoto. Oppositionen har bedt Løkke svare på seks spørgsmål om kvotekonger og gaver. Løkke vil svare på det ene.
Arkivfoto. Oppositionen har bedt Løkke svare på seks spørgsmål om kvotekonger og gaver. Løkke vil svare på det ene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal onsdag i samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. Her skal han svare på spørgsmål om sit forhold til de såkaldte kvotekonger.

Samt om et sommerhusophold i Skagen, som han ifølge Ekstra Bladet har modtaget af en dansk storfisker i 50 års fødselsdagsgave.

Løkke vil dog kun svare på det første af i alt seks spørgsmål, som Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet og SF har stillet.

Det sker med henvisning til, at de øvrige spørgsmål om sommerhusopholdet falder ind under »private forhold«. Og det har ikke noget med ministergerningen at gøre, mener Løkke.

Her er de seks spørgsmål:

  1. Mener statsministeren, at han gav korrekte og fyldestgørende oplysninger om sin relation til de såkaldte kvotekonger under samrådet i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg 9. november 2017?
  2. Er statsministeren enig med professor i offentlig forvaltning ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen i, at statsministeren har udvist »ekstremt dårlig dømmekraft« og i professorens vurdering, som lyder »Desværre er det jo ligesom en mosaik, der danner sig om denne her mand af svag moral og dårlig dømmekraft«, jævnfør artiklen »Ekstremt dårlig dømmekraft« bragt i Ekstra Bladet 17. januar 2018?
  3. Er statsministeren enig med formanden for Transparency International Danmark Natascha Linn Felix, der til Ekstra Bladet 17. januar 2018 udtaler »Landets statsminister bør ikke modtage sådan en gave, det er soleklart«. Og senere i samme artikel »Jeg undrer mig og bliver forarget over, at landets statsminister modtager så stor en gave og gør brug af den i en situation, hvor stramninger over for storfiskere er under behandling?«.
  4. 4) Hvilke gaver og/eller ydelser har statsministeren modtaget fra de såkaldte kvotekonger?
  5. 5) Hvad er værdien af de gaver, som statsministeren har modtaget fra de såkaldte kvotekonger?
  6. 6) Har andre ministre i statsministerens regeringer modtaget større gaver, ydelser eller lignende fra de såkaldte kvotekonger?

Kilde: Samrådsspørgsmål stillet af Simon Kollerup (S), Maria Reumert Gjerding (EL), Trine Torp (SF) og Roger Courage Matthisen (AL).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.