Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Grænsekontrollen kan forlænges igen og igen

Regeringen har fredag valgt at forlænge den midlertidige grænsekontrol med yderligere 30 dage frem til 3. maj.

København: Kontrollen ved de danske grænser er fredag forlænget 30 dage frem til 3. maj

Danmark indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar, og kontrollen er i alt forlænget fire gange.

Det er det såkaldte Schengengrænsekodeks, der sætter reglerne for, at EU-medlemslande kan indføre midlertidig grænsekontrol.

Læs her om reglerne for grænsekontrollen:

* Beslutningen om at forlænge grænsekontrollen i Danmark er truffet med henvisning til blandt andet artikel 25 i Schengengrænsekodekset.

* Artikel 25: Et land kan indføre midlertidig grænsekontrol i ti dage. Derefter kan grænsekontrollen forlænges med 20 dage. Dette kan gøres flere gange, indtil der er gået to måneder, fra kontrollen blev indført.

* 4. marts er det to måneder siden, at den midlertidige grænsekontrol blev indført. Hvis regeringen da vurderer, at der fortsat er brug for grænsekontrol, kan kontrollen blive forlænget efter reglerne i blandt andet artikel 24.

* Artikel 24: Midlertidig grænsekontrol kan forlænges i 30 dage ad gangen i op til seks måneder.

* Når de i alt otte måneder er gået, kan grænsekontrollen forlænges med seks måneder ad gangen i op til to år. Det fremgår af artikel 26.

* I så fald skal der være tale om en ekstraordinær situation, hvor Schengenområdet er truet, fordi kontrollen med EU's ydre grænser er mangelfuld.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og boligministeriet, Europa-Kommissionen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.