Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Folketingspolitikeres skattefri tillæg får hug

Folketingspolitikere får årligt 62.080 kroner i et skattefrit omkostningstillæg. Det vil flere partier ændre.

I Enhedslisten vil et hovedbestyrelsesmedlem kræve partiskat af det skattefri omkostningstillæg, som folketingspolitikere modtager. SF foreslår helt at sløjfe tillægget.

Få et overblik over det omdiskuterede tillæg:

  • Folketingsmedlemmer modtager hver måned 5173 kroner i et skattefrit omkostningstillæg.
  • De 62.080 kroner om året skal dække diverse udgifter i forbindelse med folketingsarbejdet - som udstyr, rejser og repræsentation.
  • Vederlagskommissionen, som blev nedsat for at undersøge politikernes lønforhold, anbefalede i januar 2016 at fjerne omkostningstillægget.

Kommissionsformand Michael Christiansen udtalte i den forbindelse til Berlingske:

»Den skattemæssige værdi af det her tillæg ville være 137.000 kroner, hvis der var tale om almindelig løn, og der er ikke længere nogen begrundelse for dette tillæg efter vores opfattelse.«

  • Da Vederlagskommissionen blev nedsat i 2014, gav Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF og De Konservative håndslag på, at de skulle følge anbefalingerne - uanset udfaldet. Men de holdt ikke ord.
  • SF fremsatte i 2016 et beslutningsforslag om at erstatte tillægget med en ordning, hvor folketingsmedlemmer i stedet får godtgjort deres faktiske udgifter. Kun Enhedslisten og Alternativet stemte for.

Kilder: DR, Folketinget.dk og Ritzau.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.