Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Flertal vil booste Skats kontrolindsats

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF vil øge midlerne til Skats kontrolindsats.

Arkivfoto: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal indkalde til forhandlinger for at øge ressourcerne til Skats kontrolindsats, mener et flertal i Folketinget.
Arkivfoto: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal indkalde til forhandlinger for at øge ressourcerne til Skats kontrolindsats, mener et flertal i Folketinget.

Fredag skal Folketinget behandle to forskellige forslag, der begge pålægger regeringen at indkalde til forhandlinger om at tilføre flere ressourcer og årsværk til Skat.

Få et overblik over forslagene:

Forslag fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti:

Det foreslås, at Folketinget pålægger regeringen at indkalde til politiske drøftelser med henblik på at tilføre flere ressourcer og årsværk til Skats indsatsområder.

Øgede ressourcer og flere årsværk skal medvirke til, at skattegabet mindskes, indtægterne øges, og at tilliden til skattevæsenet forbedres.

Forslag fra Enhedslisten og SF:

Med beslutningsforslaget foreslås det, at pålægge regeringen at fremlægge en plan for at ansætte 1.000 ekstra årsværk til kontrolarbejdet i Skat.

Formålet er at styrke kontrolarbejdet i Skats afdeling Indsats, da netop kontrolområdet i Skat har været omfattet af store besparelser, som ikke tilgodeses i regeringens genopretningsplan for Skat fra august 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.