Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Det skal Samuelsen i Silicon Valley

LA-lederens første besøg i USA som udenrigsminister går til verdens teknologiske centrum, Silicon Valley.

København. Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) er onsdag til fredag på besøg i Silicon Valley i Californien.

Her er nogle af punkterne på turen:

* Wake-up call - så hurtigt går den teknologiske udvikling.

- Oplæg fra tænketanken Singularity University, der også har deltaget i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) møder på Marienborg om den teknologiske udvikling.

* Iværksætteri i Silicon Valley hvad skaber start-up miljøet?

- Møde med iværksættere og deltagelse i såkaldt pitch-træning af unge danske iværksættere.

* Digitalisering og data - alt det vi tror fortsat er fremtid, men som for længst er nutid.

- Oplæg fra Danny Lange fra Unity (tidligere Über og Amazon) om, hvad machine learning, artificial intelligence og virtual reality allerede bruges til.

* Møder på Stanford-universitetet om samspil mellem stater og teknologivirksomheder og anvendelse af nye teknologier i udenrigspolitikken.

- Den danske udenrigsminister skal møde forskere fra Stanford samt repræsentanter fra State Department, Pentagon, Department of Homeland Security og USAid.

* De store tech-virksomheders rolle som partnere for nationalstater.

- Apples værdiansættelse er højere end Agentinas BNP, men hvilken gensidig samfundsværdi kan skabes ud af styrket dialog mellem stater og virksomheder?

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.