Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Derfor indfører regeringen grænsekontrol

I et brev til EU-Kommissionen beskriver regeringen årsager til, at Danmark indfører midlertidig grænsekontrol.

København: Sådan begrunder regeringen over for EU-Kommissionen, at man nu vil gøre brug af Schengenreglernes mulighed for at indføre midlertidig grænsekontrol:

* Indrejsetallet: Danmark har ifølge regeringen aldrig før oplevet så stort et pres fra migranter og asylansøgere. I løbet af 2015 er 91.000 flygtninge og migranter rejst ind i Danmark. Og ud af dem har mere end 21.000 søgt asyl i Danmark.

* Regeringen "formoder" at "flertallet" af de resterende 70.000 personer er rejst til Sverige og Norge for at søge asyl.

* Nabolandenes grænsekontrol: Både Sverige, Norge, Finland og Tyskland har ifølge den danske regering allerede indført midlertidig grænsekontrol. Dermed er Danmark nu i "seriøs risiko" for forstyrrelser af den offentlige orden og den interne sikkerhed.

* Nabolandenes grænsekontrol øger nemlig chancen for, at "et meget stort antal illegale immigranter inden for kort tid kan strande i København".

* Den skærpede svenske grænsekontrol: Mandag indførte Sverige skærpet grænsekontrol, og det er den umiddelbare årsag til, at Danmark nu følger efter med kontrol ved den tyske grænse, fastslår regeringen.

* Den svenske beslutning betyder, at flygtninge og migranter uden id nu reelt er afskåret fra at rejse ind i Sverige og søge asyl. Det er især denne beslutning, som øger risikoen for uro i Danmark, argumenterer regeringen i brevet til kommissionen.

* Den danske kontrol vil ifølge regeringen kunne omfatte alle Danmarks grænser og al transport over land, sø og luft. Det er op til dansk politi at fastlægge, hvilke grænseovergange der skal tjekkes.

* I første omgang vil den midlertidige grænsekontrol fokusere på landegrænsen til Tyskland samt færgerne fra Tyskland, der ankommer i Gedser, Rødby og Rønne. Kontrollen vil være begrænset til, hvad der er "strengt nødvendigt" for at imødegå truslen mod den offentlige orden og sikkerhed, skriver regeringen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.