Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Danske Regioners krav ved økonomiforhandlingerne

Mange flere ældre lægger pres på sundhedsvæsnet, som Danske Regioner vil have penge til at tage trykket af.

København. Ved økonomiforhandlingerne mellem regeringen og Danske Regioner, som starter torsdag, vil regionerne kræve penge på følgende områder.

Drift:

- Krav om løft til at dække de stigende driftsudgifter som følge af presset på sundhedsudgifterne ikke mindst som på grund af flere og flere ældre patienter.

- Regeringen har beregnet det demografiske pres i sundhedsvæsenet til en milliard kroner om året, oplyser regionerne.

- Antallet af psykiatriske patienter er siden 2011 steget med fem procent i gennemsnit. Det vil ifølge Danske Regioner svare til en merudgift på 400 millioner kroner.

- Medicinudgifterne på sygehusene ventes at stige med mere end 400 millioner kroner i 2018, ligesom niveauet i 2017 allerede er under pres.

- Også uden for sygehusvæsnet er der pres. Tandlægeområdet vil have udgiftsstigninger på mere end 300 millioner.

* Ny styring:

- Danske Regioner vil af med produktivitetskravet og aktivitetspuljen.

- Med den nuværende styring straffes hospitalsafdelinger ifølge regionerne til tider for at gøre det bedste for patienterne, som når patienter indkaldes over flere dage frem for samlet på én dag.

* Anlæg:

- Danske Regioner vil i forhandlingerne rejse krav om uændret anlægsramme til anlæg ud over de kommende supersygehuse.

- Danske Regioner betegner behovet som stigende, og at rammen er ikke fulgt med den øgede aktivitet og vækst i sygehusudgifterne.

- Danske Regioner mener, at der er behov for stigende investeringer i it og medico.

- Derudover bortfalder satspuljemidlerne til anlæg i psykiatrien næste år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.