Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overblik: Dansk-tysk grænsekontrol forlænges 20 dage

Kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med foreløbigt 20 dage indtil 3. februar 2016. Læs mere her.

København: Den midlertidige grænsekontrol i form af stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført med baggrund i den svenske beslutning om id-kontrol.

Onsdag har regeringen valgt at forlænge kontrollen med 20 dage efter at have orienteret sine nabolande samt EU-Kommissionen.

Her kan du blive klogere på forlængelsen:

* Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar og forlænges nu frem til 3. februar.

* Foreligger der en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller indre sikkerhed, kan EU's medlemslande undtagelsesvis og straks indføre grænsekontrol ved de indre grænser.

* Risikoen for betydelig ophobning af personer uden lovligt ophold i hovedstadsområdet danner grundlag for den midlertidige indførelse af grænsekontrol ifølge regeringen.

* Grænsekontrollen bliver løbende vurderet af regeringen, og stikprøvekontrollen vil kunne intensiveres efter behov. Schengen-reglerne giver mulighed for at forlænge kontrollen yderligere.

* I et brev til EU-Kommissionen begrunder integrationsminister Inger Støjberg (V) beslutningen med, at forlængelsen skyldes den svenske id-kontrol:

- Danmark står over for en alvorlig risiko mod den offentlige orden og indre sikkerhed, fordi et meget stort antal illegale immigranter kan blive strandet i Københavnsområdet.

- Siden Danmarks beslutning om midlertidigt at genindføre grænsekontrol er antallet af immigranter, som krydser EU's sydlige grænser og forsætter deres rejse længere mod nord, stadig meget højt.

- Kombineret med den svenske regulering om transportøransvar, resulterer det i de facto lukkede grænser for immigranter og asylansøgere, lyder det i brevet.

Kilder: Udlændinge,- Integrations- og Boligministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.