Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Danmark og Mexico indgår en stribe aftaler

Diabetes, menneskerettigheder og legoklodser er blandt de emner, Danmark skal samarbejde med Mexico om.

København: I alt kommer der otte aftaler ud af det mexicanske statsbesøg, oplyser Statsministeriet.

* Sundheds- og Ældreministeriet indgår et strategisk sektorsamarbejde med Mexicos sundhedsministerium med fokus på den primære sundhedssektor.

* Danmark går ind i et program for mexicansk sundhedspersonale, der skal være bedre til at diagnosticere og behandle diabetes. Aftalen omfatter Mexicos sundhedsministerium og i Danmark blandt andet Københavns Universitet og Odense Universitets Hospital.

* Institut for Menneskerettigheder og det mexicanske indenrigsministerium indgår en samarbejdsaftale om Mexicos indsats for at udvikle et nationalt program for at fremme erhvervslivets respekt for menneskerettigheder i Mexico.

* De danske og mexicanske energiministre vil underskrive et brev, der skal understøtte gennemførslen af det eksisterende dansk-mexicanske klima- og energisektorprogram.

* En bred samarbejdsaftale mellem de danske og mexicanske lægemiddelstyrelser ventes underskrevet. Formålet er at fremme det gensidige samarbejde om lægemiddelsikkerhed. Aftalen vurderes at være af dansk kommerciel interesse.

* To aftaler om eksport- og investeringsfremme samt genforsikring i forbindelse med eksportkreditter underskrives i forbindelse med en erhvervskonference hos Dansk Industri.

* En aftale om en større donation af legoklodser og kapacitetsudvikling af børnehaver underskrives torsdag eftermiddag.

Kilde: Statsministeriet

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.