Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Carl Holsts sager fra Region Syddanmark

Fortiden fra Region Syddanmark kostede Carl Holst en nutid som forsvarsminister. Læs her hvorfor.

Sagerne fra Region Syddanmark var med til at lægge et pres på Carl Holst, der til sidst måtte trække sig som forsvarsminister (arkivfoto). Scanpix/Thomas Lekfeldt
Sagerne fra Region Syddanmark var med til at lægge et pres på Carl Holst, der til sidst måtte trække sig som forsvarsminister (arkivfoto). Scanpix/Thomas Lekfeldt

Esbjerg. I 2015 blev Carl Holst (V) forsvarsminister. Han sad i 93 dage. Med sig ind i ministerkontoret havde han sager fra sin tidligere post som regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Sagerne var med til at lægge et pres på ministeren, der til sidst måtte trække sig.

Her er en oversigt over de sager fra Region Syddanmark, som i sidste ende var med til at koste Carl Holst jobbet som forsvarsminister:

* Carl Holst fik som aftrådt regionsrådsformand et eftervederlag, selv om han samtidig fik ministerløn. Holst nægtede først at afstå pengene, men efter pres gav han sig og afstod dem delvist.

* Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark gik til pressen med en mistanke om, at regionens kommunikationsansatte Christian Ingemann Nielsen brugte sin arbejdstid som personlig assistent for Carl Holst i valgkampen til folketingsvalget.

* Flere medier kunne berette om eksempler. Jyllands-Posten havde set flere læserbreve, som var oprettet af Christian Ingemann Nielsen, og som var blevet sendt til diverse medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail.

* Radio24syv afslørede en e-mail, hvor Christian Ingemann Nielsen svarede en journalist under valgkampen for at aftale omstændigheder vedrørende et interview med Carl Holst.

* Carl Holst afviste anklagen, men en undersøgelse viste, at assistenten havde sendt hundredvis af e-mails som led i Holsts valgkamp.

* Carl Holst afviste under hele forløbet, at det skulle være tilfældet.

* 31. marts 2017 meddelte Rigsadvokaten, at det ikke er muligt at rejse en sag mod Carl Holst for mandatsvig og stillingsmisbrug. Samtidig droppede Region Syddanmark at føre en erstatningssag mod Carl Holst.

Kilde: Ritzau

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.