Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Boligskatten er en politisk varm kartoffel

Regeringen lægger op til at sænke skatten for danskere med dyre boliger. Flere partier er dog imod.

Regeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative vil ifølge flere medier lægge op til en såkaldt flad boligskat.

Her kan du læse mere om boligskatten, som den ser ud i dag - og som den foreslås ændret:

* I det nuværende system bliver boliger med en værdi over tre millioner kroner beskattet hårdere, men det skal der altså ifølge regeringen gøres op med i det ny system.

* V-regeringen foreslog i efteråret, at ejendomsværdiskatten skulle være på 0,6 procent på alle boliger op til en værdi på seks millioner kroner. Boliger over dette niveau skulle beskattes med 1,0 procent.

* Dette forslag er efter udvidelsen af regeringen med LA og K nu ifølge flere medier modereret, så det såkaldte knæk er fjernet. I stedet skal alle boligejere betale 0,6 procent i ejendomsværdiskat - uanset boligens værdi.

* Forslaget vil, hvis det gennemføres, lette skatten for primært huse i kommunerne omkring hovedstaden, hvor boligerne er dyre.

* Ifølge et regeringsnotat vil forslaget koste 100 millioner kroner og betyde, at 15.000 boligejere slipper billigere i skat.

* Både Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale taler for at bevare "knækket", hvor dyre boliger beskattes hårdere.

* Boligværdiskatten har siden 2002 været fastfrosset. Indtil et nyt system træder i kraft, formentlig efter 2020, skal grundskylden og ejendomsværdiskatten fastfryses i kroner og øre.

Kilder: Skatteministeriet, Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.