Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overblik: Både Løkke og Thorning har før afvist at stille op i samråd

Løkke afviser samråd om landbrugspakken. Det er ikke første gang, en statsminister takker nej til et samråd.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans forgænger på posten, Helle Thorning-Schmidt (S), har afvist at møde op til samråd flere gange.

Herunder kan du læse mere om, hvornår de to har afvist at møde op.

* April 2016: Lars Løkke afviser at møde op til et samråd om landbrugspakken, som Enhedslisten har indkaldt ham til.

Løkke har ifølge Berlingske været dybt involveret i tilblivelsen af den omdiskuterede pakke. Løkke oplyser i et skriftlig svar til Miljø- og Fødevareudvalget, at han af principielle grunde ikke udtaler sig om drøftelser med ministre og embedsmænd.

* August 2015: Løkke afviste at møde op til samråd i Beskæftigelsesudvalget og svare på spørgsmål om sine egne dagpengeløfter fra valgkampen. Han sendte samrådsspørgsmålet videre til beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V).

* Maj 2015: Daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, afviste at møde op til et samråd i Retsudvalget i forbindelse med angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Som oppositionsleder krævede Løkke, at Thorning som formand for regeringens sikkerhedsudvalg mødte op. Thorning kvitterede med at henvise til, at hun fulgte Løkkes principielle standpunkter fra hans første periode som statsminister.

Spørgsmålet henvises til daværende justitsminister Mette Frederiksen (S).

* Januar 2014: Thorning svarede på spørgsmål i et fire timer langt samråd om Christiania-sagen og daværende justitsminister Morten Bødskovs (S) omdiskuterede "nødløgn".

* Januar 2010: Lars Løkke var som statsminister i et fire timer langt samråd om overbetaling af private hospitaler.

Løkke mistænkes for at have lagt pres på Venstre og De Konservatives statsrevisorer, fordi Statsministeriet dagen før, statsrevisorerne gav Løkke en næse i sagen, vidste, at de to ikke ville tilslutte sig flertallet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.