Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over en milliard på vej til socialt udsatte

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en pakke, der over de næste fire år afsætter 1,1 milliarder kroner til samfundets svageste.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Regeringen og Enhedslisten er som ventet blevet enige om en økonomisk håndsrækning til landets svageste. Over de næste fire år afsættes 1,1 milliarder kroner til en række initiativer på social- og integrationsområdet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over aftalen, der er en del af næste års finanslov.

- Med socialpakken sikrer vi 1,1 milliarder kroner til initiativer til mennesker, der har brug for støtte, og vi forbedrer forholdene for rigtig mange udsatte borgere i vores samfund, siger hun.

Aftalen reparerer en smule på de skader, VK-regeringen har forårsaget for landets svageste, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er på tide at de mest udsatte borgere i Danmark mærker, at vi rent faktisk har fået et nyt flertal. Med den her aftale giver vi en håndsrækning til nogle af de mennesker, der aldrig fik del i det økonomiske opsving, men som til gengæld har betalt dyrt efter krisen, siger hun.

Den største post i pakken går til tænder. Der afsættes over de næste fire år 720 millioner kroner til at hjælpe fattige med at betale tandlægeregningen.

De øvrige initiativer i pakken er:

- Et særligt børnetilskud til alle eneforsørgere og enlige adoptanter

- Initiativer mod udsættelse af lejere

- Flygtninge og personer fra Færøerne og Grønland undtages fra optjeningsprincippet for familieydelser

- Styrket integration af flygtninge og familiesammenførte

- Bedre forhold for handlede personer

- Forbedret service og hurtigere sagsbehandling på familiesammenføringsområdet

- Penge til Natcafeen på Nørrebro

Se hele listen her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.