Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Organisation: Penge fra asylfejlskøn havde gjort en forskel

Ifølge Mellemfolkeligt Samvirke ville ekstra penge til verdens mest sårbare mennesker udgøre en vigtig støtte.

Fejlskøn af asyltal har ifølge Politiken sikret statskassen millioner, der ikke kan føres tilbage til udviklingsbistanden.

Det er en skam, mener Helle Munk Ravnborg, der er forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirke.

Pengene ville nemlig have gjort en stor forskel for nogle af verdens mest sårbare mennesker.

- De kunne have støttet op om de mange mennesker, der har måttet tage flugten fra diktatur, krig og situationer, hvor de ikke har mulighed for at udtrykke sig og løber en stor risiko, hvis de forsøger at gøre deres stemme gældende.

- De kunne have hjulpet til med det lange seje træk med at skabe nogle bæredygtige samfund, hvor folk vil blive boende og dermed slippe for at tage fra land til by eller land til land og sætte sig på migrationstoget, siger hun.

Pengene er blevet overført til statskassen. Det er sket, fordi regeringen havde anslået, at der ville komme 10.000 asylansøgere til Danmark i 2016.

Den forventning blev fastholdt i midten af december, hvor der var kommet 6300.

Pengene til asylmodtagelse blev i første omgang taget fra udviklingsbistand, herunder i Syriens nærområder. Nu kan de ikke føres tilbage.

Helle Munk Ravnborg mener, at fejlskønnet sår tvivl om gennemsigtigheden i beslutningstagningen og "om Danmark som partner for verden".

Hun fortæller, at Mellemfolkeligt Samvirke formentlig ikke ville have fået del i det ukendte beløb. Men hvis organisationen havde, ville den have styrket projekter med genopbygning af nærområderne i Mellemøsten.

I Folkekirkens Nødhjælp ærgrer man sig over, at pengene ikke kan føres tilbage til arbejdet med problemerne ude i verden.

- Hvis de problemer ikke bliver løst, risikerer vi, at folk, der flygter fra stater i opløsning, fra sult og krig, bliver ved med at komme herop, lyder det fra mediechef Per Bjerre.

- Der kom færre flygtninge til Danmark i 2016, men vi har ikke fået løst de grundlæggende problemer, der gør, at mennesker flygter nordpå, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.