Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ordfører afliver V-profils kritik af uddannelsesloft

Tidligere Venstre-minister mener, det var en fejl af indføre et loft over antallet af uddannelser før jul.

København. Det såkaldte uddannelsesloft er en "glimrende lovændring", og det har en "god balance".

Det siger politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) som reaktion på, at Eva Kjer Hansen (V) undsiger lovforslaget, som hun mener svigter partiets værdier.

Lovændringen betyder, at man ikke kan begynde på en ny uddannelse på samme eller lavere niveau end den, man i forvejen har gennemført.

Og det giver god mening, mener Jakob Ellemann-Jensen, der undsiger den tidligere Venstre-minister.

- Vi er et liberalt parti i Venstre, og vi har plads til at være uenige og være konstruktivt uenige, og det, synes jeg, er godt.

- Venstres holdning her er meget klar. Vi har et samfund, hvor vi betaler for hinandens uddannelse, og det er fantastisk, og det skal vi holde fast i, siger han.

Lovændringen blev vedtaget af regeringen med stemmer fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet før jul.

Omkring 300 millioner kroner af de penge, den nye lov ventes at frigive, finansierer partiernes tidligere dagpengeaftale. 120 millioner kroner skal bruges på at styrke og skabe bedre kvalitet på uddannelserne.

Det er et meget lille økonomisk bidrag, men signalværdien er til gengæld "voldsom", mener Eva Kjer Hansen.

Det er Jakob Ellemann-Jensen uenig i, og det er ham, der taler på vegne af regeringspartiet, lyder det.

- Det er en fin kritik, jeg er bare ikke enig i den, vi har to forskellige synspunkter på det.

- Venstres holdning er, at vi som samfund betaler for én uddannelsesretning i udgangspunktet. Hvis den viser sig at blive forældet eller ikke at kunne bruges, så kan man få en anden uddannelse, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.