Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Oprør om dagpenge i S og SF

Et markant flertal af lokalpolitikere i S og SF kræver hjælp til ledige, som vil miste dagpenge.

Baglandet hos Socialdemokraterne og SF angriber i hidtil uset omfang regeringens indsats over for de tusindvis af ledige, som står til at miste dagpengeretten. Berlingske Research har i en rundspørge fået svar fra lige over halvdelen af alle byrådspolitikere i de to partier. Af dem mener 82 pct. i SF og 75 pct. i Socialdemokraterne, at regeringen bør gøre mere i dagpengesagen.

»Regeringen gør ikke nok. Mange giver Margrethe Vestager (radikal økonomiminister, red.) skylden, men det holder jo ikke helt. Man må stå fast på sine principper. Vi skal ikke have regeringsmagten bare for regeringsmagtens skyld,« siger Johnny B. Jørgensen (S), byrådsmedlem i Hedensted.

Per Frost Henriksen (S) fra Fredensborg mener, at dagpengemodtagere bliver »syltet af regeringen«. Han bakkes op af Mogens Stilhoff (SF) fra Faxe: »Jeg har det rigtig skidt med, at en regering, som jeg støtter, ikke kan sikre folk en rimelig indtægt.«

58 pct. af socialdemokraterne ønsker, at regeringen gør det nemmere at genoptjene retten til dagpenge, mens 68 pct. af SF-politikerne vil have en længere dagpengeperiode under lavkonjunkturer.

Dagpengesagen er blusset op igen, efter at regeringen har opjusteret forventningerne til, hvor mange der vil miste dagpengeretten i første halvår af 2013. Tidligere lød forventningen på 7.000-12.000 personer. Nu er det 17.000-23.000. SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, og Socialdemokraternes Magnus Heunicke erkender, at der er et problem, men afviser ændringer.

»Vi vil knokle dag og nat for at sikre danske arbejdspladser. Det er svaret på situationen med arbejdsløshed,« siger Heunicke.

Regeringen arbejder på en pakke, der skal skabe job ved at forbedre beskæftigelsesindsatsen og skaffe kapital til erhvervsskattelettelser. Men ifølge Enhedslisten bør rundspørgen få regeringen til også at ændre dagpengereglerne: »Det bør være et wake-up call for regeringen, når de mennesker, som sidder tæt på problemerne i kommunerne, råber op,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.