Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opråb til Thorning: Nyttejob til flygtninge nytter ikke

Nyttejob er ikke løsningen på alle problemer, advarer SF-formand Pia Olsen Dyhr, som bakkes op af regeringens egen ekspertgruppe. Men Socialdemokraterne holder fast: Det er rigtigt at bruge en »ret og pligt«-tankegang over for flygtninge.

Alle flygtninge og indvandrere skal yde noget for at få kontanthjælp. Hvis der ikke er regulære jobmuligheder, så skal de sendes ud i nyttejob, hvor de kan rense strande eller reparere gynger i daginstitutionen.

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i nytårstalen. Men kort tid før regeringen fremlægger sit nye integrationsudspil, advarer en række centrale aktører mod at tro, at nyttejob kan bringe flygtninge og indvandrere tættere på arbejdsmarkedet, skriver Ugebrevet A4.

Hverken regeringens parlamentariske grundlag, regeringens egen ekspertgruppe eller kommunerne, som løfter beskæftigelses- og integrationsindsatsen, er vilde med tanken om at gøre flygtninge til nyttejobbere.

På den politiske bane har Enhedslisten fra starten erklæret sin modstand mod nyttejob. Men nu opfordrer også SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), Helle Thorning-Schmidt til at »skrue ned for nyttejob som løsning på alle problemer«:

»Jeg er meget enig i, at vi skal kigge på jobindsatsen, og at beskæftigelse er den bedste integration overhovedet. Men jeg håber, at regeringen tager udgangspunkt i noget af det, vi har set virker allerede, hvor der er fokus på at indgå i et ordinært arbejde til ordinær løn. Og så håber jeg, at statsministeren skruer ned for nyttejob som løsning på alle problemer. For det er det bestemt ikke,« siger Pia Olsen Dyhr til Ugebrevet A4.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.