Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Oppositionen glæder sig over lukket drabsudstilling

Venstre og Dansk Folkeparti glæder sig over, at Politimuseet i København har valgt at bremse udstillingen »Kvindedrab - In Memoriam«.

Frederik Strand, leder af Politimuseet i København, er blevet hårdt kritiseret for sin håndtering af udstillingen 'Kvindedrab In Memoriam'.
Frederik Strand, leder af Politimuseet i København, er blevet hårdt kritiseret for sin håndtering af udstillingen 'Kvindedrab In Memoriam'.

Efter voldsom kritik har Politimuseet i København valgt at pille portrætterne af 12 dræbte kvinder ned.

Og det er ikke for meget forlangt, mener Dansk Folkeparti.

- Det har hele tiden været virkelig kritisabelt, det man har gjort. Man har udstillet dræbte kvinder uden at spørge de pårørende, der af gode grunde har været oprørte og intimiderede, siger retsordfører Peter Skaarup (DF).

Han bliver bakket op af Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), der kalder beslutningen om at stoppe udstillingen for »ualmindelig fornuftig«.

- Når der er tale om mordofre, må man tage nogle særlige hensyn, og det har Politimuseet ikke taget i den her sag. De er i ytringsfrihedens hellige navn velkomne til at lade være, men jeg synes, at det er uanstændigt, og derfor er det en fornuftig beslutning, siger Karsten Lauritzen.

Politimuseet skriver i en pressemeddelelse, at beslutningen om at lukke »Kvindedrab - In Memoriam« er taget »for ikke at trække de pårørende igennem en yderligere debat«.

Billederne nåede at hænge på Politimuseets vægge i cirka 14 dage og blev først taget ned, efter kunstneren bag, Birgitte Skallgaard, krævede at få pillet de ti sidste billeder ned, da to af dem allerede var fjernet efter ønske fra de pårørende. Det ødelagde helheden, at der manglede to billeder, mener kunstneren.

- Jeg er dybt forundret over, at det sker af hensyn til kunstneren. Jeg synes, at det er en helt forkert begrundelse, og jeg havde håbet, at det var af hensyn til de dræbte kvinder og de pårørende. Men hovedsagen er, at udstillingen bliver stoppet, siger Peter Skaarup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.