Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt ligestillingscenter får alligevel støtte fra Støjberg

Kvinfo får en halv million offentlige kroner til mentornetværk for kvinder trods kritik fra regeringsside.

Kvinfo får en halv million offentlige kroner til mentornetværk for kvinder trods kritik fra regeringsside.
Kvinfo får en halv million offentlige kroner til mentornetværk for kvinder trods kritik fra regeringsside.

Kvinfo er ikke de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder.

Sådan lød det sidste år fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der meldte sig klar til at sløjfe den økonomiske støtte, der udgik fra hendes ministerium til ligestillingsorganisationen.

Men nu har Kvinfo alligevel fået en - mindre - økonomisk bevilling på en halv million kroner til et mentornetværk for flygtninge- og indvandrerkvinder.

Det er sket ved, at opgaven med at yde mentorstøtte til flygtninge- og indvandrerkvinder har været sendt i udbud. Her har Kvinfo budt ind på lige fod med alle andre, fortæller direktør Henriette Laursen.

»Vi er ikke til at komme udenom, når det handler om mentorordninger for minoritetskvinder i Danmark,« siger hun.

Kvinfo har tidligere drevet et mentornetværk med støtte fra Støjbergs ministerium. Støjberg kritiserede det arbejde for at have for meget fokus på veluddannede kvinder.

Den kritik har Kvinfo lyttet til, forklarer direktøren.

»De kvinder, der kommer til at få gavn af mentornetværket, er dem, der er længst fra arbejdsmarkedet - dem der bor i udsatte boligområder,« siger Henriette Laursen.

Kvinfo har været i politisk modvind under den nuværende regering. Kulturminister Mette Bock (LA) fratog organisationen opgaven med at drive et bibliotek med fokus på køn og ligestilling.

Og LA's ligestillingsordfører, Laura Lindahl, har talt dunder mod organisationen.

»Vi skal ikke bruge så meget som én skattekrone på Kvinfo,« sagde Lindahl sidste år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.