Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt Carl Holst-rådgiver i nyt job

Christian Ingemann Nielsen, tidligere spindoktor for Carl Holst, skal hjælpe Bæredygtigt Landbrug.

Carl Holsts (billedet) forhenværende personlige assistent i Region Syddanmark og spindoktor for Holst under dennes korte karriere som forsvarsminister, Christian Ingemann Nielsen, har nu fået nyt, midlertidigt arbejde.
Carl Holsts (billedet) forhenværende personlige assistent i Region Syddanmark og spindoktor for Holst under dennes korte karriere som forsvarsminister, Christian Ingemann Nielsen, har nu fået nyt, midlertidigt arbejde.

Carl Holsts forhenværende personlige assistent i Region Syddanmark og spindoktor for Holst under dennes korte karriere som forsvarsminister har nu fået nyt, midlertidigt arbejde.

Det er den kontroversielle interesseorganisation, Bæredygtigt Landbrug, som frem til 1. juli har ansat journalistuddannede Christian Ingemann Nielsen.

- Jeg har været i kontakt med Bæredygtigt Landbrug siden begyndelsen af marts og begyndte 1. april,« fortæller Christian Ingemann Nielsen til Fyens Stiftstidende.

»Jeg skal lave almindeligt journalistisk arbejde, lave Facebook-opdateringer, skrive pressemeddelselser, opdatere hjemmesiden og give presserådgivning,« siger den forhenværende spindoktor.

Misbrugt i valgkamp

Meget tyder på, at Christian Ingemann Nielsen som ansat i Region Syddanmark i vid udstrækning og stik imod loven hjalp Carl Holst med dennes private valgkamp til Folketinget i foråret 2015. En sag, som Sydøstjyllands Politi er i færd med at undersøge.

Efterfølgende ansatte Carl Holst Ingemann Nielsen i stillingen som spindoktor, da Holst blev en del af Lars Løkke Rasmussens V-regering som forsvarsminister. En stilling Holst trak sig fra den 29. september sidste år efter en lang række sager, hvor netop Holsts mulige misbrug af Ingemann Nielsen i valgkampen stod som den helt centrale.

Går til kanten

Bæredygtigt Landbrug, der er kendt for at gå til kanten i organisationens kamp for gunstigere vilkår for landbruget, kom for alvor i vælten, da det viste sig, at store dele af Miljø- og Fødevareministeriets kommissorium til en arbejdsgruppe om nye retningslinjer for vedligehold af vandløb var kopieret fra et udkast forfattet af netop Bæredygtigt Landbrug. En sag der afslørede, hvor stor indflydelse organisationen har på den førte landbrugs- og miljøpolitik herhjemme.

Christian Ingemann Nielsen fortæller, at Bæredygtigt Landbrugs holdninger flugter »godt med mine egne holdninger«.

»Det danske erhvervsliv bør ikke pålægges restriktioner, skatter og afgifter, som konkurrenterne i udlandet ikke er pålagt,« siger Christian Ingemann Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.