Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt borgmester meldt til politiet

Fredericia-borgmesteren Thomas Bankes brug af kommunens kontorkort skal nu undersøges af politiet. En borger har meldt ham.

En borger har mandag anmeldt Fredericia-borgmesteren Thomas Banke (V) til politiet, og myndighederne skal nu til at finde ud af, hvorvidt der kan rejses sigtelse. Det skriver Fredericia Dagblad tirsdag.

Anmeldelsen kommer i kølvandet på, at borgmesteren er blevet afsløret i at bruge kommunens kreditkort til private indkøb, ligesom han har erkendt, at han er afhængig af morfin efter en tandoperation.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter man anmeldelsen, men vicepolitiinspektør Brian Voss Olsen fra den centrale efterforskning ønsker ikke at gå i detaljer med anmeldelsen og hvad politiet undersøger.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, og vi går nu i gang med at undersøge, om der er basis for, at der kan rejses en sigtelse i sagen, siger vicepolitiinspektøren til Fredericia Dagblad.

Som følge af sagen har et enigt byråd opfordret borgmesteren til at trække sig helt ud af politik med henvisningen til regnskabsrodet og misbrugsproblemerne. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har - uden at ville udtale sig om den konkrete sag - understreget, at reglerne bør ændres, således at en borgmester for eksempel kan suspenderes, hvis et enigt byråd vil have ham eller hende til at træde tilbage - en ting som kommunalbestyrelsen ikke har magt til ifølge de nuværende regler.

Det er ikke første gang, at den omstridte politiker er i mediernes og offentlighedens søgelys. Således indrømmede Banke i et interview med Ekstra Bladet i sommeren 2007 som nyvalgt landsformand for Venstres Ungdom, at han havde »prøvet hash, røget joints, taget kokain og amfetamin«.

Ifølge en opgørelse fra Fredericia Kommune har borgmesteren købt varer og tjenesteydelser for omkring 20.000 kroner på kommunens regning, men han har løbende betalt pengene tilbage på opfordring af sine embedsfolk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.