Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omprioriteringsbidragets død splitter oppositionen

De Radikale glæder sig over regeringens aftale med kommunerne, mens Enhedslisten mener, at det er en hul sejr.

Aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) om kommunernes økonomi, der faldt på plads fredag aften, får en blandet modtagelse hos oppositionspartierne.

De Radikale jubler over aftalen. Enhedslisten mener, at den vil svække velfærden i kommunerne.

Og Socialdemokraterne glæder sig over omprioriteringsbidragets død, men vil nu studere det nye moderniserings- og effektiviseringsbidrag, inden de melder sig som fans eller modstandere.

Da bestyrelsen i Kommunernes Landsforening skulle stemme om aftalen, stemte Enhedslistens medlem af KL-bestyrelsens, Jesper Kiel, imod aftalen.

- Det er fantastisk, at omprioriteringsbidraget nu sendes i graven fra 2018, siger han.

- Men finansminister Claus Hjort har stadig sine pilfingre nede i kommunekasserne og snupper penge fra velfærden, samtidigt med at der er stigende udgifter til ældre og flygtninge.

Modsat er De Radikales leder, Morten Østergaard, begejstret for aftalen.

- I Radikale Venstre hilser vi aftalen velkommen. Vi er glade for at omprioriteringsbidragets snigende besparelser er afløst af aftalte og målrettede effektiviseringer, skriver han i en pressemeddelelse.

- Det var på tide, at Venstre opgav den idé, og i stedet valgte den ærlige vej - gennem aftaler med landets kommuner.

Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht er glad for, at omprioriteringsbidraget med aftalen har mistet livet.

- Hvis kommunerne skal effektivisere - og det skal de - så kan det ikke nytte noget, at staten tager pengene ud af kommunernes lommer og først giver dem tilbage, når kommunerne har lagt deres budget, siger han.

- Vi vil nu studere meget nøje, hvad regeringen har erstattet omprioriteringsbidraget med, siger han med henvisning til det moderniserings- og effektiviseringsbidrag, som aftalen indeholder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.