Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omfattende skattefusk overrasker Venstre

Venstre havde ikke ventet, at feltet »øvrige lønmodtagerudgifter« på selvangivelsen i så høj grad bruges til fantasifulde ting som vatpinde og DVD-film.

En mand skriver selvangivelse
En mand skriver selvangivelse

Der er fundet fejl i 40 procent af danskernes selvangivelser, viser en ny undersøgelse af Skat, og det kommer bag på Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V).

»Jeg er overrasket over, at der er fejl i så mange selvangivelser. Langt de fleste oplysninger i dag kommer jo automatisk fra ens arbejdsgiver, realkreditinstitut eller A-kasse, så der ikke er mulighed for at fuske med tallene. Men det er klart, at hvis Skat kan se, at der er noget at komme efter, så må Skat jo sætte ind på dette område og øge kontrollen,« siger Venstre-politikeren.

Undersøgelsen omfatter 1.000 selvangivelser, skriver Politiken mandag, og i næsten halvdelen af dem havde skatteborgere forsøgt at give sig selv uberettigede fradrag til en værdi af 20 millioner kroner eller omkring 50.000 kroner per sag.

Skat kalder mængden af fejl foruroligende. Ifølge Politiken afslører undersøgelsen, at alt fra sæbe og vatpinde til DVD-film og barberblade er forsøgt trukket fra i skat, og det er især under »øvrige lønmodtagerudgifter«, at kreativiteten blomstrer.

I tilfælde af snyd kan Skat tildele karantæne fra tast-selv-systemet, låse felter i selvangivelsen og i sidste ende tildele bøder for snyd. Og de sanktionsmuligheder er tilstrækkelige, mener Torsten Schack Pedersen.

»Det vigtigste er, at Skat sætter ind her i forhold til at kontrollere på området. Det er absolut det første skridt. De sanktionsmuligheder, der er nu, tror jeg, er ganske fornuftige,« siger skatteordføreren.

Skat er gået i gang med at tjekke yderligere 2.000 selvangivelser, hvor de forventer at finde uberettigede fradrag på op mod 100 millioner kroner alene i årsopgørelserne fra 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.