Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmanden vil undersøge voldsom hjemsendelse

En hændelse, hvor to tvangshjemsendte afghanere blev slået af en afghansk politichef, bliver nu undersøgt.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, vil nu undersøge sagen om tvangshjemsendelsen af 16 afghanere, hvor to af dem angiveligt blev slået af en afghansk politichef på et dansk fly. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, vil nu undersøge sagen om tvangshjemsendelsen af 16 afghanere, hvor to af dem angiveligt blev slået af en afghansk politichef på et dansk fly. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har besluttet at gå ind i en sag om en kritiseret tvangshjemsendelse af 16 afviste afghanske asylansøgere.

Det skriver Radio24syv.

De afviste asylansøgere blev med tvang fløjet fra Danmark til den afghanske hovedstad, Kabul.

Her endte to af de afviste asylansøgere ifølge Politiken med at blive slået af en afghansk politichef inde i det danske fly.

Det skete, mens danske betjente så på.

Ombudsmanden havde to medarbejdere om bord på det chartrede fly, hvor de 16 tvangsudviste afghanere opholdt sig.

Det er på baggrund af disse medarbejderes observationer og notater, at Folketingets Ombudsmand nu rejser en sag, skriver Radio24syv.

- På baggrund af vores tilsynsnotat fra tvangshjemsendelsen har ombudsmanden vurderet, at der er behov for at lave en nærmere undersøgelse af de ting, der skete på turen, siger Morten Engberg, chef for ombudsmandens tilsynsafdeling, til radiokanalen.

Folketingets Ombudsmand sender ifølge Radio24syv snart en række uddybende spørgsmål til Rigspolitiet vedrørende tvangshjemsendelsen af de 16 afghanere den 28. februar.

To af de i alt 16 tvangsudviste afghanere nægtede at forlade det danske fly, da det var landet i Afghanistans hovedstad, Kabul, natten til 1. marts i år.

Det blev for meget for en afghansk politichef, som under et skænderi begyndte at slå de tvangsudviste afghanere hårdt i hovedet og på kroppen og rive den ene af dem i håret, oplyste Politiken for nylig.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.