Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmand udskyder afgørelse om barnebrude

Folketingets Ombudsmand venter med endelig afgørelse om barnebrude, fordi Folketinget behandler DF-forslag.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensenm udskyder endelig afgørelse i sagen om barnebrude.
Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensenm udskyder endelig afgørelse i sagen om barnebrude.

Folketingets Ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har udskudt sin endelige afgørelse om barnebrude. Her kritiserer han integrationsminister Inger Støjberg (V) for ulovligt at adskille barnebrude fra deres ældre ægtemænd i asylcentre.

Ombudsmanden venter, fordi Folketinget tirsdag 7. februar førstebehandler Dansk Folkepartis forslag. Det kræver, at barnebrude ikke bor sammen med deres ældre ægtemænd på asylcentre.

Trods navnet har Folketingets Ombudsmand ingen kompetence over Folketinget.

- Derfor kan jeg ikke bedømme forhold, som Folketinget eller et af Folketingets udvalg har taget stilling til, skriver Jørgen Steen Sørensen til Folketingets integrationsudvalg.

- I lyset heraf finder jeg det rigtigst at lade min endelige redegørelse afvente, om Folketinget under behandlingen af det nævnte beslutningsforslag tager egentlig stilling til spørgsmålet, som er omfattet af min undersøgelse.

Instruksen fra Inger Støjberg betød, at asylansøgere under 18 år i over et halvt år ikke kunne bo sammen med deres ældre ægtefælle på danske asylcentre.

Det strider ifølge Folketingets Ombudsmand mod FN's Børnekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det anfægter Dansk Folkeparti i sit forslag, som vil skille barnebrude fra ældre ægtemænd uanset konventioner.

Jørgen Steen Sørensen blev inddraget i sagen, da han i marts 2016 fik en klage fra et syrisk ægtepar. En 17-årig gravid kvinde og hendes 26-årige mand var adskilt og placeret på to asylcentre.

Trods påtalen fastholder Inger Støjberg (V) sin kritik af barnebrude.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at piger bliver indkvarteret med væsentligt ældre mænd. Og det er ingen hemmelighed, at jeg har ønsket en så restriktiv linje som overhovedet muligt inden for lovens rammer, siger Inger Støjberg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.