Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ombudsmand spørger minister til sager om syge udviste

Ministerium skal forklare, hvorfor flere sager om alvorligt syge, som er blevet udvist, ikke genoptages.

Ministerium skal forklare, hvorfor flere sager om alvorligt syge, som er blevet udvist, ikke genoptages.
Ministerium skal forklare, hvorfor flere sager om alvorligt syge, som er blevet udvist, ikke genoptages.

Udlændinge- og Integrationsministeriet skal svare på flere spørgsmål fra Folketingets Ombudsmand om ministeriets håndtering af en dom fra EU om alvorligt syge udviste udlændinge.

Blandt andet skal ministeriet redegøre for, hvorfor en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMK) ikke er relevant for danske sager, der er afgjort, før dommen.

Det skriver Ombudsmanden i et brev til ministeriet.

Sagen stammer fra en dom, hvor domstolen slår fast, at Belgien ikke kan udvise en alvorligt syg georgier.

Dommen faldt 13. december 2016.

15. februar i år vurderer ministeriet, at dommen kan have betydning for en række sager, som ministeriet har behandlet eller ført ud i livet, efter dommen er faldet.

Ministeriet mener ikke, at dommen betyder noget for sager, der blev afgjort eller ført ud i livet, før dommen blev afsagt.

Det vil Ombudsmanden gerne have en forklaring på.

»Hvis dette er korrekt forstået, beder jeg ministeriet redegøre for sit synspunkt, herunder i forhold til almindelige forvaltningsretlige principper om pligt til genoptagelse af sager i tilfælde, hvor myndighedernes retsopfattelse underkendes af domstolene,« skriver Ombudsmanden.

Han henviser derefter til to lærebøger i forvaltningsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.