Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Om den seneste Gallup

Her kan du læse om den seneste Gallup-måling offentliggjort den 15. september 2011.

Spørgsmålsformulering:

"Hvilket parti vil De stemme på ved folketingsvalget torsdag d. 15. september 2011?"

Indsamlingsperiode:

12. september - 14. september

Antal respondenter:

5.503 telefon- og webinterviews

Statistisk usikkerhed:

De store partier ± 3 % de små partier ± 2 %. Den statistiske usikkerhed angiver det interval den faktiske stemmeandel med 95 % sandsynlighed rammer inden for.

Indsamlingsmetode:

Gallup sikrer sig, at deres politiske meningsmålinger er retvisende ved, at man spørger et repræsentativt udsnit af vælgerne, samt at indsamlingsperioden ikke strækker sig over en for lang periode. Jo flere respondenter, jo større sikkerhed, og dermed større sandsynlighed for, at en meningsmåling viser et så sandfærdigt billede som muligt af, hvad vælgerne ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. I valgperioder benytter Gallup sig af rullende målinger, det vil sige, at en ny meningsmåling indeholder en tredjedel nye svar, og to tredjedele svar, som indgår i målinger fra foregående dage. Dette gør dog ikke en ny måling mindre korrekt. Gallup og andre analyseinstitutter, benytter denne metode, da det er enormt ressource- og tidskrævende, at indhente nye svar til en hel måling hver dag.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.