Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ole Sohn stopper helt i politik

Den nye SF-leder skal ikke tage Ole Sohn med på ministerholdet, når det nye hold skal sættes efter formandsvalget. Erhvervs- og vækstministeren vil nemlig stoppe helt i politik.

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn stopper ikke bare som minister, men træder helt ud af politik.
Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn stopper ikke bare som minister, men træder helt ud af politik.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) stiller ikke op ved næste folketingsvalg, og han ønsker ikke at fortsætte som minister. Det siger han til Jyllands-Posten.

- Når der nu skal vælges ny leder, synes jeg, at det er mest fair at sige, at jeg stopper med udgangen af denne valgperiode. Det er et signal til de to kombattanter om, at når de nu skal bygge fremtidens hold op, så giver det god mening at se på, hvem der er med efter næste valg, siger Ole Sohn til avisen.

SFs nye formand skal vælges på lørdag - det bliver enten sundhedsminister Astrid Krag eller Annette Vilhelmsen - og der skal personen altså ikke tælle Ole Sohn med som en del af ministerholdet.

Under formandsvalgkampen har der været spekuleret i, om netop Sohn ville blive fyret som minister, når der kommer en ny leder. Men Sohn selv afviser, at han vil komme en fyring i forkøbet.

- Jeg ved ikke helt, hvad forskellen er. Forstået sådan, at man jo kun er minister, så længe statsministeren eller den formand, der bliver valgt, synes, at man skal være det, siger han.

- Jeg lever i nuet, og så har jeg interesseret mig mere for fremtiden. For det er der, jeg har tænkt mig at tilbringe resten af livet, tilføjer Sohn, der ifølge avisen nu vil vende tilbage til sin virksomhed, Forlaget Sohn, som han forlod, da han blev minister den 3. oktober sidste år.

Ole Sohn er en gammel kending i dansk politik. Han begyndte sin karriere som formand for Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987 til 1991. Efter Sovjetunionens sammenbrud skiftede han til Socialistisk Folkeparti, som han fra 1998 har repræsenteret i Folketinget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.