Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ole Sohn anklaget for dobbeltspil

Stik imod hvad S-SF-toppen siger, mener Sohn, at boligskatten bør hæves, siger flere bankchefer. Sohn ønsker hverken at af- eller bekræfte.

Ole Sohn
Ole Sohn

Selv om Socialdemokraterne og SF har garanteret, at en rød regering ikke vil hæve boligskatterne, bliver SFs gruppeformand, Ole Sohn, beskyldt for i det skjulte at tale varmt for en højere boligskat.

Anklagen kommer fra to Saxo-bankchefer. De henviser til en direktørkonference på Hotel Munkebjerg i Vejle i september arrangeret af Finansrådet, hvor 150 bankchefer hørte Sohn holde foredrag om, hvad de kunne forvente sig af en S-SF-regerings økonomiske politik.

»Ole Sohn fortalte, at han var helt enig i, at personskatterne var for høje - men som han sagde: »Det vinder man jo ikke valg på at sige«. Herefter fortalte han, at man burde sænke personskatterne, og så i stedet beskatte fast ejendom,« siger Kim Fournais.

En enslydende beretning kommer fra Jens Høyer, direktør i Saxo-Etrade Bank.

»Ole Sohn sagde, at det var en mulighed at sænke personskatten og i stedet beskatte fast ejendom mere. Det bed jeg mærke i,« siger Jens Høyer.

Flere direktører bekræfter

Berlingske har talt med to andre tilstedeværende bankdirektører fra to forskellige banker, der uafhængigt af hinanden bekræfter hændelsesforløbet.

»Jeg var mildt sagt forarget over, at han først spurgte ud i lokalet, om der var pressefolk til stede, og så efterfølgende sagde, at han gik ind for at hæve boligskatten. Det virker udemokratisk, at han ikke vil sige det, han mener, åbent til vælgerne,« siger den ene af bankdirektørerne, der ikke ønsker sit navn frem.

Fordi mødet var lukket, ønsker Ole Sohn hverken at af- eller bekræfte, at han har sagt, at boligskatten skulle hæves. Han siger dog, at han på mødet redegjorde for S-SFs økonomiske planer, der ikke lægger op til højere boligskat.

»Jeg refererer ikke. Hvis jeg skulle sidde og referere fra alle de møder, jeg har med andre folk, det kunne jeg ikke drømme om,« siger Ole Sohn.

V og K har gentagne gange anklaget rød blok for at have skjulte planer om at hæve boligskatten.

Kim Fournais har beskrevet hele sin oplevelse af mødet med Ole Sohn. Du kan læse hans referat her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.