Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ole Birk Olesen: Er Enhedslistens vælgere snotdumme?

En virksomhedsejer bør ikke kunne score en masse penge på andres indsats, lyder det fra Enhedslisten. Snotdumt, lyder det fra Liberal Alliance.

Ole Birk Olesen
Ole Birk Olesen

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen (LA), langer på Facebook kraftigt ud efter Enhedslisten og partiets vælgere, efter at Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (EL), i et længere interview i Information udtrykker sig kritisk over for at lade en ejer af en stor virksomhed score kassen på andres indsats.

- I samme øjeblik én virksomhed bliver kæmpestor, så kan man være sikker på, at der sker en udbytning. Så vil ejeren nemlig score en masse penge på andres indsats. Dyne-Larsen har jo ikke lavet dynerne selv. Den trafik vil vi gerne begrænse, lyder det fra Frank Aaen i Information, der taler om behovet for demokrati i virksomheder.

- For eksempel skal en virksomhed over en vis størrelse have et demokrati og udbyttedeling. Det vil være to effektive måder til at sikre, at én mand ikke bare løber med kassen, siger han.

Meldingen fra Enhedslisten har fået Ole Birk Olesen til tasterne på Facebook.

- Lars Larsen har bygget Jysk op fra bunden. Han har selv løbet risikoen, og han har selv i lange perioder arbejdet i døgndrift for sin drøm. Andre har ikke. De har i stedet foretrukket at lade sig ansætte i Jysk med 37 timers arbejdsuge og uden at løbe en risiko for at miste hus og hjem. Alligevel vil Enhedslisten tage Jysk fra Lars Larsen og give virksomheden til de ansatte i Jysk, skriver Ole Birk Olesen i indlægget på sin Facebook-profil, der søndag aften efter cirka fire timer har fået mere end 5.500 likes og affødt over 300 kommentarer.

Ifølge Ole Birk Olesen er Enhedslisten med meldingen ligefrem »snotdumme«.

- Og så et enkelt spørgsmål til de cirka ni procent af danskerne, som for tiden vil stemme på Enhedslisten: Er I virkelig lige så snotdumme som det parti, I vil stemme på?, skriver han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks