Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Østergaard om SU-reform: Flere vil tage slutlån

Stramningerne i regeringens udspil til en ny SU-reform kan betyde, at studerende vil blive nødt til at optage lån i større omfang end tidligere, indrømmer uddannelsesministeren.

»Vores vurdering er, at der vil nok være nogle flere, der tager slutlån.«

Sådan lød det fra uddannelsesminister Morten Østergaard (R), da han var gæst i »Hos Clement« på DR1 tirsdag aften.

Regeringens udspil, som uddannelsesministeren præsenterede tirsdag, indeholder blandt andet mindre SU til hjemmeboende, en bortskaffelse af det sjette SU-år til studerende, der er sent om at komme i gang, og krav til universiteterne om at skynde på de studerende.

Ministeren fastholder dog, at de nye, strammere SU-regler vil motivere de studerende til at komme hurtigere igennem studierne.

»Der vil være mange, der låner mindre, fordi de bliver hurtigere færdige,« sagde Morten Østergaard.

Flere partier – og ikke mindst de studerendes organisationer – beskylder regeringen for løftebrud på SU-området.

For mindre end to år siden sagde Morten Østergaard: »Vi er lodret imod at skære i SUen. Vi mener, at flere unge skal uddanne sig, og der er SU en vigtig faktor.« Men nu er holdningen altså en anden.

Morten Østergaard fastholdt dog overfor Clement, at det danske SU-system stadig er »lukrativt«.

»Vi har verdens mest attraktive og lukrative SU-system både før og efter reformen,« sagde han til Clement Kjersgaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.