Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Økonomer: Værd at overveje boligkøb før 2021

Med den nye aftale om boligskat kan det være en fordel for nogle danskere at fremrykke købet af drømmeboligen.

Signe Roed-Frederiksen, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.
Signe Roed-Frederiksen, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Går man med tanker om at købe sit fremtidige hjem, kan det være en god idé at handle før 2021.

Det siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Signe Roed-Frederiksen, efter en bred politisk aftale om boligskat faldt på plads tirsdag.

»For dem, som overvejer at købe den bolig, der skal være deres permanente bolig i mange år frem i tiden, kan det være fornuftigt at overveje, om man ikke skal købe den bolig på den her side af 2021 for at opnå den skatterabat, som ligger i den nye aftale,« siger hun.

»Har man en kortere tidshorisont, hvor man kun skal bo i sin bolig i et par år, så kan der i hvert fald i nogens tilfælde være en idé i at vente til efter 2021.«

Aftalen blev indgået mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Den sikrer blandt andet en skatterabat til eksisterende boligejere. Rabatten stopper, når de sælger boligen videre.

Det kommer ifølge Signe Roed-Frederiksen formentlig til at sende prisen på boliger opad frem til 2020. Herfra bliver det nemlig ikke længere muligt for nye boligejere at få glæde af skatterabatten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.