Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Økonomer: LA og De Radikale har de bedste vækstpakker

Ifølge økonomer har De Radikale det bedste enkeltstående bud på at øge den økonomiske vækst.

København: Liberal Alliance og De Radikale har samlet set de bedste bud på, hvordan der skabes økonomisk vækst i Danmark.

De dårligste partier er Alternativet, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Sådan lyder dommen fra landets førende økonomer ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Finans bad alle Folketingets partier sende tre konkrete forslag til at skabe vækst.

Efterfølgende vurderede 55 økonomer forslagene i en blindtest.

Her fik Liberal Alliances tre forslag i alt 35 stemmer og De Radikales forslag 33. De to partier slog et pænt hul ned til SF på tredjepladsen med 20 stemmer.

- Partierne foreslår nogle af de geværgreb, der ligger lige for, hvis vi skal skabe vækst, siger Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv.

- De lægger stor vægt på økonomiske incitamenter, og forslagene flugter rimelig pænt med anbefalingerne fra Nationalbanken og De Økonomiske Vismænd, så det er næppe helt uretfærdigt, at de ligger i toppen.

Det enkeltstående forslag, som flest økonomer peger på, kommer fra De Radikale, som foreslår at investere "massivt" i uddannelse, mens SF's forslag om at få "flere unge og ledige" til at tage en uddannelse som faglært fik næstflest med 31 procent.

- Det er helt åbenlyst rigtigt, at vi skal satse mere på forskning og uddannelse, siger Thomas Thygesen, der er cheføkonom i den svenske bank SEB, til Finans.

- Vi får nemlig næppe gang i hjulene, hvis vi udelukkende skærer i overførselsindkomster og sænker skatterne, tilføjer han.

De Radikales erhvervsordfører, Ida Auken, er glad for resultatet.

- Regeringen har valgt at gå den modsatte vej og skåret markant ned, så det er godt at se opbakning, siger hun til Finans.

Alternativets tre forslag til øget vækst kom ind som nummer sjok med fem stemmer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.