Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Økonom: Mindre benzin til opsving uden pensionsfremrykning

Statens pengepung bliver lettere og jobopslagene flere, når pensionsalderens holdes i ro, vurderer cheføkonom.

Cheføkonom hos Danske Bank Las Olsen opridser de to vigtigste konsekvenser regeringens opgivelse af en højere pensionsalder medfører.
Cheføkonom hos Danske Bank Las Olsen opridser de to vigtigste konsekvenser regeringens opgivelse af en højere pensionsalder medfører.

Regeringen opgav søndag at fremrykke en hævning af pensionsalderen. Det får først og fremmest to betydninger for dansk økonomi, vurderer cheføkonom hos Danske Bank, Las Olsen.

Dels betyder det, at staten ikke sparer penge på udbetalinger til folkepensionister, der lever længere og længere.

Dels betyder det, at erhvervslivet må afsøge andre jagtmarker efter den arbejdskraft, som man efterlyser.

- Så er der færre penge til andre ting, man gerne vil, såsom bruge flere penge på andre offentlige ydelser eller sætte skatten ned, siger Las Olsen.

- Det betyder også, at så er der mindre arbejdskraft til rådighed fra den kant. Det betyder, at et eventuelt fremtidigt opsving kan løbe kortere tid, før der mangler arbejdskraft.

Hvis Christiansborgs partier ønsker at skaffe arbejdskraft på anden vis, skal søgelyset rettes andre steder hen.

- Så er der indvandring eller at få folk på andre former for overførselsindkomst ud på arbejdsmarkedet, siger Las Olsen.

- Det kan være studerende, der bliver hurtigere færdig. Eller hvis man kan gøre folk, der i dag er på førtidspension eller på anden måde er syge, hurtigere raske. Det er jo så alternativerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.