Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Odense-borgmester: Stå nu ved aftalen om Togfonden

Anker Boye (S) mener, at man er nødt til at gennemføre timedriften på tognettet af hensyn til de større byer.

Det vækker harme på borgmesterkontoret i Odense, at Dansk Folkeparti nu sætter spørgsmålstegn ved gennemførelsen af initiativerne i Togfonden, fordi finansieringen hviler på et usikkert grundlag.

Borgmester Anker Boye (S) anklager Dansk Folkeparti for at føre hovsapolitik og kigge for snævert på egne partiinteresser.

- Man skal ikke sjakre rundt med de store politiske forlig, men have respekt for de aftaler, der er indgået.

- Selvfølgelig er forudsætningerne ændret, men så må man trække harmonikaen længere ud og gennemføre tingene på en anden måde eller finde pengene et andet sted, siger Anker Boye.

Fra hans stol er det helt afgørende for væksten i Odense og for den sags skyld i Aarhus, Aalborg og Trekantsområdet, at planerne om at indføre timedrift mellem de større byer bliver gennemført.

- Den danske infrastruktur skal hænge sammen og understøtte vækst og udvikling i de fire store byer, der selv har taget fat.

- Men hver dag byder på en ny udmelding på Christiansborg, i stedet for at man ser på det store billede med den konkurrence, vi er ude i, og det globale marked, vi er oppe imod, siger Odense-borgmesteren.

Togfonden er resultatet af et forlig mellem Socialdemokraterne, Radikale, SF og Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Med et samlet budget på 28,5 milliarder kroner er hensigten at forbedre tognettet i Danmark i kraft af nye anlægsinvesteringer, herunder opførelsen af en togbro over Vejle Fjord.

Den er budgetteret til at koste 4,3 milliarder kroner og spare et sted mellem seks og ni minutter på turen mellem Aarhus og København.

Togfonden skal finansieres ved en højere afgift på olien fra Nordsøen, men på grund af den lave oliepris er der færre penge på den konto end forventet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.