Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyvalgt DFer forlader partiet efter måneders intern uro

Spidskandidat blev kaldt fiasko, da han blev nummer to ved valget - nu har han fået nok

En kommentar fra partifællen Susanne Eilersen (billedet) om, at Karsten Byrgesens kommunalvalgsresultat var en fiasko, er begrundelsen for hans udmeldelse af Dansk Folkeparti.
En kommentar fra partifællen Susanne Eilersen (billedet) om, at Karsten Byrgesens kommunalvalgsresultat var en fiasko, er begrundelsen for hans udmeldelse af Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti mister et mandat i Fredericia Byråd, efter partiets spidskandidat Karsten Byrgesen søndag har besluttet at melde sig ud af partiet.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Udmeldingen er kulminationen på måneders intern uro i DF i Fredericia. Spidskandidaten blev ved kommunalvalget distanceret af partiets nummer to på listen, viceborgmester og folketingsmedlem Susanne Eilersen. Hun fik med over 1.200 personlige stemmer næsten det dobbelte af Karsten Byrgesen.

Resultatet udløste en kommentar fra Susanne Eilersen om, at Karsten Byrgesens resultat var en fiasko.

Det er begrundelsen for, at han søndag meldte sig ud af Dansk Folkeparti og skrev til Fredericias socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard, at han forlader DF, men fortsat vil arbejde for sit mandat i byrådet.

»Min person er beklikket i alvorlig grad, og der er skabt et uacceptabelt arbejdsmiljø,« lyder det bl.a. i meddelelsen til borgmesteren.

Det er endnu uklart, for hvilket parti Karsten Byrgesen vil arbejde.

Beslutningen betyder, at DF i Fredericia står tilbage med to mandater.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.