Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt udvalg skal se på menneskeretsspørgsmål

Justitsminister Morten Bødskov (S) har nedsat et ekspertudvalg, der skal vurdere, om Danmark lever op til sine internationale forpligtelser.

Udvalget skal blandt andet se på, om flere menneskerettighedsinstrumenter bør inkorporeres i dansk ret, og om Danmark bør påtage sig flere internationale menneskeretlige forpligtelser.

Regeringen vil bede udvalget om at komme med anbefalinger om, hvorvidt – og i givet fald hvordan – Danmark bør indarbejde flere menneskerettighedsinstrumenter i dansk ret, og om vi skal tilslutte os den individuelle klageadgang til yderligere FN-komitéer.

Desuden skal man kigge på, om Danmark bør ratificere den 12. tillægsprotokol til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention om et generelt diskriminationsforbud.

Udvalget er bredt sammensat med repræsentanter fra for eksempel børneområdet, handicapområdet, dommerforening og advokatrådet. Formand for udvalget bliver højesteretsdommer Hanne Schmidt.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.