Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt lovforslag: Jelved vil straffe sportens snydere

Regeringen fremsætter nu et lovforslag, der skal kriminalisere matchfixing. Aftalt spil underminerer hele idrættens værdigrundlag, siger Marianne Jelved.

Hvis en dansk fodboldspiller tager sig betalt for at tabe eller betaler andre, skal han eller hun kunne straffes ved en domstol.

Det mener regeringen, der onsdag fremsætter et lovforslag, som skal udvide lovgivningen mod matchfixing. Man vil både kriminalisere selve bestikkelsen og kræve af idrætsorganisationer, at de aktivt bekæmper matchfixing, hvis de vil gøre sig forhåbninger om tilskud.

»Matchfixing underminerer hele idrættens værdigrundlag, og det sætter tilskuernes interesse for idrætten under pres, når der er mistanke om, at kampens resultater er aftalt på forhånd,« siger kulturminister Marianne Jelved (R) i en skriftlig kommentar.

Den danske sportsverden er i løbet af det seneste år blevet rystet af flere sager om aftalt spil, hvor idrætsfolk angiveligt har modtaget penge fra udenlandske spillesyndikater for at sikre et særligt udfald af en kamp.

I den mest opsigtsvækkende sag er en 27-årig mand blevet tiltalt for at have været involveret i at arrangere og spille penge på udfaldet af fodboldkampe mellem Hvidovre og henholdsvis Vejle og Hjørring. Flere personer, heriblandt en række fodboldspillere, er sigtet i sagen.

Kulturministeren understreger, at Danmark allerede i dag gør en aktiv indsats for at bekæmpe matchfixing.

»Vi var blandt de første lande, som undertegnede Europarådets matchfixingkonvention, og DIF har været først fremme med et fælles regelsæt, der dækker hele idrætten. Med lovforslaget vil Danmark være endnu bedre klædt på til at bekæmpe truslen fra matchfixing,« siger Marianne Jelved.

Foruden en skærpelse af lovgivningen skal lovforslaget give kulturministeren mulighed for at oprette et sekretariat for en national platform for bekæmpelse af matchfixing.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.