Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt inddrivelsessystem til Skat koster 1,1 milliard

Der er sat 1,1 milliard kroner af til at udvikle Skats nye system til inddrivelse af skatter.

(ARKIV) SKAT, (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2017)
(ARKIV) SKAT, (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2017)

København. Der er afsat 1,1 milliard kroner til udviklingen af et nyt, digitalt system til at inddrive skatter.

Det skriver Radio24syv.

Skatteministeriet oplyser til radiokanalen, at "Finansudvalget i august 2016 tilsluttede sig aktstykke om en totaløkonomisk ramme på 1.145,7 millioner kroner til udviklingen af det nye inddrivelsessystem."

På spørgsmålet om, hvad pengene skal gå til, oplyser Skatteministeriet til Radio24syv, at store dele af beløbet skal gå til systemudvikling; altså til at betale it-leverandørerne på rammeaftalen.

Ministeriet oplyser desuden, at der i marts 2017 var ansat 93 medarbejdere i Skatteministeriets Implementeringscenter for Inddrivelse (ICI), der står for tilblivelsen af det nye inddrivelsessystem.

Det nye system bliver lavet i tre faser - eller "releases" (udgivelser, red.).

Første "release" sættes i drift i næste uge, andet "release" i fjerde kvartal 2017 og tredje "release" i andet kvartal 2018, oplyser Skatteministeriet til Radio24syv.

Tidligere chef i Skat og nu byrådsmedlem i Allerød Kommune for De Konservative Erik Lund tror dog ikke på, at det nye system, der skal sørge for at indkræve skat fra danskerne, bliver en succes.

- Det bliver en ny EFI-skandale (navnet på det gamle inddrivelsessystem, red.).

- Det gør det, fordi man er for ambitiøs med, hvor meget det skal kunne. Man går over grænsen for, hvad systemet kan, og så falder det til jorden, siger han.

Ligesom med udviklingen af EFI skal flere forskellige it-leverandører udvikle den fremtidige, automatiserede inddrivelse.

It-konsulentvirksomheden Netcompany vandt i september måned sidste år udbuddet om at udvikle første del af de i alt tre "releases".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.