Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyt borgmester-drama: Konstituering falder til jorden på Fanø

Aftalen om at give Fanø Lokalliste borgmesterposten er opsagt, siger SF. K mener, at aftalen er eksploderet.

Flertallet vakler under Fanø Lokalliste.
Flertallet vakler under Fanø Lokalliste.

København. Aftalen om hvem der skal være borgmester på Fanø er muligvis gået i stykker.

I hvert fald siger to af de partier, der efter valget stillede sig bag Fanø Lokallistes Kristine Kaas Krog til TV Syd, at aftalen er opsagt.

Det skyldes, at de er fortørnede over, at den nyudpegede borgmester har meddelt, at hun vil gå efter en bredere konstituering.

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, siger Karen Jeppesen (SF) til TV Syd.

- Jeg er skuffet over og faktisk lidt vred over at skulle læse på Facebook at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os, siger Karen Jeppesen.

Christian Lorenzen fra De Konservative, der også er med i aftalen, siger:

- Vi er rystet over, at vores aftalepartner ikke har taget os med på råd, når hun går ud og ønsker en bredere konstitueringsaftale.

- Det er en helt ny situation, og det er bekymrende, at Kristine Kaas Krog på den måde eksploderer vores aftale.

De to partier er afgørende for, at Kristine Kaas Krog har kunnet samle et flertal på seks af kommunalbestyrelsens 11 medlemmer.

Også Alternativet er med i det flertal. Og partiets repræsentant, Sofie Valbjørn, er ikke enig med SF og K. Hun mener ifølge TV Syd, at konstitueringsaftalen stadig gælder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.