Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyrup kritiserer DONG-salg: »Ekstrem mangel på kompetence i Finansministeriet«

DONG-ledelsen havde en privat økonomisk interesse i, at firmaet blev vurderet så lavt som muligt. Det siger tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, som mener, at Finansministeriet svigtede sin varetagelse af skatteborgernes interesser i handlen med Goldman Sachs.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kritiserer DONG-salg. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kritiserer DONG-salg. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)

»Der var en klar undervurdering af værdiansættelsen af DONG i salgsåret. Man spørger sig selv, om det hænger sammen med DONG-ledelsens dobbeltrolle.«

Sådan siger tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen til Altinget som kommentar til, at kapitalfonden for nylig solgte ud af sine DONG-aktier med enorm fortjeneste.

Nyrup var fra starten en af de hårdeste kritikere af salget til den amerikanske kapitalfond, som efter hans mening fik aktierne alt for billigt.

Den tidligere statsminister mener, at det var efter opskrift fra Goldman Sachs, at DONG-ledelsen havde mulighed for at købe aktier på et fordelagtigt tidspunkt, hvor aktierne var billigere. Derefter kunne aktierne senere sælges igen med en stor gevinst.

»Der foreligger her et klassisk eksempel på en interessekonflikt. DONG-ledelsen havde en privat økonomisk interesse i at holde værdien af DONG så lav som overhovedet muligt på det tidspunkt, hvor den kunne gøre brug af sine aktieoptioner,« siger Poul Nyrup Rasmussen til Altinget.

Det anslåes, at handlen med DONG-aktier vil give Goldman Sachs en fortjeneste på 12 mia. kr.

Netop salget af DONG resulterede i, at SF forlod Helle Thorning-Schmidts regering i 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.