Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nyrup gør det igen - sender stikpille til Thorning i dagpenge-slagsmålet

Arkivfoto: Poul Nyrup Rasmussen hilser på SFs Søren Gade.
Arkivfoto: Poul Nyrup Rasmussen hilser på SFs Søren Gade.

Den tidligere statsminister og formand for Socialdemokraterne, Poul Nyrup Rasmussen var den overraskende »hemmelige gæstetaler« på SFs Landsmøde i Falconercenteret på Frederiksberg søndag.

Da Poul Nyrup Rasmussen i 2012 holdt tale på Socialdemokraternes kongres, opfordrede han sit eget parti til at tage en snak om at få dagpengenes genoptjeningsperiode halveret igen.

Det var en vældig populær kommentar for de menige S-medlemmer, men Helle Thorning-Schmidt undlod at klappe. Hun kunne med rette opfatte det, som om han hev gulvtæppet væk under hende i den komplicerede dagpengedebat med de radikale.

Det er derfor et markant signal, SF-formand Pia Olsen Dyhr sender, når hun inviterer Poul Nyrup Rasmussen til at være gæstetaler på partiets landsmøde i denne weekend.

Et af SFs vigtigste hovedkrav er netop en dagpengeløsning, hvor genoptjeningsperioden bliver halveret.

Og Poul Nyrup Rasmussen skuffede ikke.

Han var inviteret til at tale om skattely, aktiespekulation og finansskat, men formåede alligevel at få nævnt dagpengene igen, da han talte om det skattemæssige provenu, Danmark går glip af fra de multinationale selskaber.

»Altså et provenu til Danmark på 7-8 milliarder, kan vi da godt bruge, ikke? Der kan financieres ret meget for dem, genoptjeningsperioden, for eksempel,« siger Poul Nyrup Rasmussen.

Og så brød SFerne ud i klapsalver og jubel.

Pia Olsen Dyhr afviser, at der er tale om bevidst drilleri af Thorning.

»Vi har inviteret Poul Nyrup Rasmussen, fordi han er et af de mest ordentlige mennesker, jeg kender i dansk politik. Og han er en af de bedste statsministre, Danmark nogensinde har haft,« siger Pia Olsen Dyhr.

Han er også en af hendes private venner, og SF'erne jublede over både hans deltagelse og budskaber.

I en undersøgelse, Gallup for nylig har udført for BT, sagde 15 pct af S-vælgerne, at Poul Nyrup Rasmussen har været den største S-statsminister. Kun 4,5 pct pegede på Thorning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.