Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye togsignaler bliver mindst fire milliarder dyrere

Et signalprojekt på det danske jernbanenet er forsinket op mod tre år og er 4,4 milliarder dyrere end ventet.

København. Statsrevisorerne rejser nu kritik af Banedanmark, som står for at udskifte alle togsignaler i hele Danmark.

Kritikken går på, at Signalprogrammet foreløbig er forsinket med op til tre år og er cirka 4,4 milliarder kroner dyrere end ventet.

- Banedanmarks styring har været baseret på misvisende og ukorrekte oplysninger om programmets fremdrift og økonomi, lyder det i Statsrevisorernes beretning.

For omkring 19 milliarder kroner skal Banedanmark udskifte alle togsignaler i hele Danmark.

Men det store signalarbejde er i alvorlige problemer.

For at sikre en effektiv og pålidelig drift af jernbanenettet fremover besluttede Folketinget i 2009 at udskifte de gamle signalsystemer på S-banen og fjernbanen.

Men der har været en utilstrækkelig styring fra Banedanmark, hvilket Statsrevisorerne påtaler.

Kollegiet finder det kritisabelt, at Transportministeriet ikke i tide har forholdt sig mere kritisk til Banedanmarks oplysninger om, hvordan projektet skred frem.

- Både Transportministeriets departement og Banedanmark har undervurderet kompleksiteten og opgaverne i Signalprogrammet, lyder det.

Statsrevisorerne peger på, at der er behov for en stram styring af programmet. Der er fortsat stor risici for, at det bliver endnu dyrere og yderligere forsinket.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.