Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye pansrede vogne til forsvaret

Partierne bag forsvarsforliget har valgt et schweizisk firma som leverandør af mindst 206 nye pansrede mandskabsvogne til det danske forsvar.

De danske soldater skal have nye køretøjer, når de bevæger sig rundt på slagmarken.

På et møde i forsvarsforligskredsen blev det torsdag besluttet at købe minimum 206 nye pansrede mandskabsvogne af typen Piranha 5 fra det schweiziske firma Mowag.

»Jeg er meget glad for, at vi nu med Piranha 5 har fundet en vinder af udbuddet på nye pansrede mandskabsvogne til forsvaret. Vores nuværende pansrede mandskabsvogn har tjent hæren godt i mange år, og vil fortsætte med det noget tid endnu, men med Piranha 5 har vi fundet den pansrede mandskabsvogn, der bedst kan løse Forsvarets opgaver i fremtiden,« siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

Det præcise antal mandskabsvogne vil blive fastlagt senere, lyder det fra Forsvarsministeriet.

Partierne bag forsvarsforliget drøftede desuden køb af nyt artilleri til hæren. Det sker på baggrund af en ulykke med en helikopter af typen EH101, der havarerede i oktober 2014 i Afghanistan. Under landingen væltede den om på siden, hvorved besætningen fik lettere knubs.

Det vil ifølge Forsvarsministeriet koste et trecifret millionbeløb enten at genopbygge eller genanskaffe helikopteren. Konklusionen blev derfor, at forsvarsforligskredsen har valgt at annullere udbuddet.

Det blev samtidig besluttet at undersøge mulighederne for at leje eller låne moderne artilleri fra et andet land, indtil der senere træffes beslutning om at anskaffe et nyt system.

Aftalen omfatter regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.