Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
B-tinget

Nye kræfter til »B-tinget«

Mette Reissmann og Mai Mercado indtræder i Berlingskes populære politikerblogunivers.

B-tingets nye kræfter, Mette Reissmann (S) og Mai Mercado (KF).
B-tingets nye kræfter, Mette Reissmann (S) og Mai Mercado (KF).

Der er stor udskiftning i dansk politik, og det kan direkte aflæses i »B-tinget«, der er et af Berlingskes populære bloguniverser, hvor en repræsentant for hver af Folketingets partier er i dialog med brugerne på b.dk.
Siden folketingsvalget er Venstres Lykke Friis blevet prorektor ved Københavns Universitet, og fra årsskiftet er tidligere socialminister Benedikte Kiær blevet borgmester i Helsingør og Socialdemokraternes Sophie Hæstorp Andersen er blevet formand for Region Hovedstaden.

Nye medlemmer er den Østerbro-baserede socialdemokrat, Mette Reissmann, der er valgt i Hovedstaden, og er Integrations- og udlændingeordfører, turismeordfører samt formand for By- og Boligudvalget. Det politiske har 50-årige Reissmann tidligt stiftet bekendtskab med, da stedfaderen Flemming Bay-Jensen i sin til var S-borgmester i Esbjerg.

Før Christiansborg err Mette Reissmann kendt fra det populære TV3-program »Luksusfælden«, hvor hun trækker på erfaringen som erhvervsjurist og med mere end 20 års erhvervserfaring inden for privatforbrug og økonomi.

Den anden blogger er den 33-årige Mai Mercado, der tidligere hed Mai Henriksen. Den cand.scient.pol-uddannede fynbo er ordfører på områderne social, sundhed og beskæftigelse. På kort tid er hun blevet en af de synlige, yngre konservative profiler med en stor fanskare i partiet.

Før Mercado ved sidste valg kom i Folketinget arbejdede hun i energibranchen. Forinden var hun i en periode byrådsmedlem i Odense fra 2006–2011. Efter valget til Folketinget rykkede hun dog til Frederiksberg. Her opstillede hun til kommunalbestyrelsen er opnåede valg, så hun fra årsskiftet har fået et ekstra tillidshverv i den konservative kommune.

Herudover fortsætter de faste bloggere i B-tinget: Sophie Løhde (V), Marie Krarup (DF), Camilla Hersom (R), Pernille Skipper (EL), Pernille Vigsø Bagge (SF) og Merete Riisager (LA).

Se mere: Besøg »B-tinget« her

Læs første indlæg: Mette Reissmann: Var togfonden sidste stop for DF’s symbolpolitik?

Læs første indlæg: Mai Mercado: I kamp mod beskæftigelsesbureaukratiet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.