Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye Borgerlige vinder mandat i Hillerød med borgmesterkrise

Mens Nye Borgerlige vinder et mandat i Hillerød, så får De Konservative med borgmesterposten kun et mandat.

København. Nye Borgerlige har samlet stemmer hist og her uden den store gevinst, men i Hillerød kan det nyetablerede parti veksle opbakningen til et sæde i byrådet.

Partiet, som er i valgforbund med Venstre og Dansk Folkeparti, får 3,6 procent af stemmerne.

Anderledes svært ser det ud for De Konservative, som erobrede borgmesterposten for fire år siden, men som denne gang går 4,7 procent tilbage. Partiet med borgmesterposten får kun et enkelt mandat i byrådet.

I 2013 blev Dorte Meldgaard (K) borgmester, selv om hendes parti blot fik 10,2 procent af stemmerne.

Det skete, da Socialdemokratiet måtte indse, at det ikke kunne skaffe flertal, og derfor valgte partiet at pege på Meldgaard.

De to største partier i byrådet, Venstre og Socialdemokratiet, går begge et mandat frem ved tirsdagens valg.

Venstre bliver kommunens største parti med ti mandater, mens Socialdemokratiet får ni mandater.

De Konservative er ikke med i det borgerlige valgforbund, da De Konservative sidste gang valgte at konstituere sig med rød blok.

- Efter min bedste vurdering kræver det nu, at byrådet arbejder sammen for at lægge blokpolitikken, som vi har oplevet de seneste fire år, i graven "for good", siger Venstres borgmesterkandidat, Klaus Markussen, til DR.

Markussen siger, at man nu "skal have regnet på, om Hillerød samlet set er borgerlig eller rød".

De Radikale går med en beskeden fremgang på 0,4 procent frem i mandattal fra et til to. Tilsvarende vinder SF med en fremgang på blot 0,3 procent yderligere et mandat, så partiet har to pladser i byrådet.

Enhedslisten kommer ind i byrådet med et mandat, mens Liberal Alliance mister partiets eneste mandat i byrådet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.