Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nye apps skal gøre det lettere at være patient

Patienters vandrejournal skal være digital som led i en ny strategi fra regering, regioner og kommuner.

Den nye app »Lægen i lommen« skal gøre det nemmere og mere overskueligt at være patient i det danske sundhedssystem.
Den nye app »Lægen i lommen« skal gøre det nemmere og mere overskueligt at være patient i det danske sundhedssystem.

København. Vandrejournalen til gravide skal være digital, patienter skal kontakte deres læge via en app på telefonen, og opsporing af sygdom hos ældre skal støttes digitalt.

Det er tre af 27 tiltag i den strategi for digital sundhed, som Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening (KL) og Finansministeriet fremlægger mandag.

Der er afsat 34 millioner kroner på finansloven og fremover til at støtte bedre brug af data i sundhedsvæsenet.

Flere udfordringer på sundhedsområdet skal ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) løses digitalt.

- Danmark er foregangsland, når det kommer til digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Men vi kan blive langt bedre til at inddrage patienterne og sikre deling af relevante oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet, siger hun i en pressemeddelelse.

- Med alle de digitale muligheder, vi har i dag, kan det forekomme besynderligt, at noget vidensdeling stadig foregår på papir, og at it-systemerne ikke taler sammen. Det er ikke til gavn for hverken patienter eller sundhedspersoner.

Et af de nye initiativer er app'en "Lægen i lommen". Den skal give borgerne et samlet overblik over alle sundhedsdata samt overblik over eksempelvis aftaler med læger eller specialister på sygehuset.

"Lægen i lommen" udvikles af Sundhedsministeriet og PLO, de praktiserende lægers organisation.

- Vi skal bruge digitalisering og teknologi, så borgeren slipper for at tage på sygehuset og kan klare langt flere ting hjemme, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner til Ugebrevet Mandag Morgen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.