Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny uddannelse skal skræddersy medarbejdere til Skat

Fra sommer næste år vil professionshøjskolen Metropol i København uddanne medarbejdere til Skat.

Skat.
Skat.

Det nødlidende danske skattevæsen trænger til en saltvandsindsprøjtning, og det skal et kuld nye medarbejdere uddannet specifikt til opgaven hjælpe med.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) har godkendt en ny uddannelse i skat.

»Det er afgørende for et nyt og bedre skattevæsen, at medarbejderne har de rigtige kompetencer,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

»Samtidig er der med den politiske aftale fra sidste år aftalt, at der skal flere medarbejdere til Skat. Derfor er brug for en uddannelse, der er skræddersyet til at levere gode medarbejdere.«

Uddannelsen skal "løfte kompetencerne for potentielle nye skattemedarbejdere", hedder det videre i pressemeddelelsen.

Det bliver professionshøjskolen Metropol, der fra sommeren 2018 skal uddanne de nye skattemedarbejdere.

»Det er lykkedes os at lave et virkeligt stærkt bud på en professionsbachelor i Skat, som har potentiale til at gøre en stor forskel,« siger Stefan Hermann, rektor på Professionshøjskolen Metropol, til DR.

Den nye uddannelse tager 3,5 år og kombinerer metoder og faglighed fra både jura, samfundsvidenskab og økonomi. Der optages 50 studerende.

Skat har de seneste år været ramt af flere skandalesager om blandt andet opkrævning af forældet gæld og snyd med udbytteskat for 12,3 milliarder kroner.

Det fik i efteråret regeringen til at fremlægge en plan "Et nyt skattevæsen", der skal tilføre skattevæsenet flere ressourcer og medarbejdere.

Trods Skats skrantende omdømme regner rektor Stefan Hermann ikke, at det bliver et problem at tiltrække studerende til uddannelsen.

»Vi har løbende undersøgelser af, hvordan de unge orienterer sig. Der er det vores vurdering, at vi godt kan skabe et grundlag for uddannelsen. Men det er selvfølgelig også noget, der skal arbejdes for,« siger han til DR.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.